Évaluation du lieu : 5 Dublin, Republic of Ireland
Great milk bar, the best I have tried here in town! We had 4 dishes of dumplings(Russian style, with spinach and cheese, only with cheese and with blueberries) and all of them were super good. The athmosphere resembles the one during the Communist Era, while furniture are from Ikea :) After having roughly 30 dumplings and two cokes, we spent only 8 euros. Even the other dishes looked very good. This is a must if you are in town!
Sandrine G.
Évaluation du lieu : 5 Lille
Quand on vous parle de bar à lait en pologne, il s’agit de la cantine locale et typique. Il faut déjà comprendre le fonctionnement, tout d’abord, il faut consulter le tableau des plats(s’il n’y a pas de prix, ça n’est pas dispo), puis passer commande(repérez la tête de la personne qui prends votre commande), puis faire la queue pour obtenir son plat qui sort par un passé plat assez étroit(comme la personne annonce le plat qui est prêt, si vous né comprenez rien, repérez si les personnes avant vous sont servies et si c’est bien la personne qui a pris votre commande qui l’annoce). Une fois vos plats récupérés, installés vous à une table et dégustez vos plats maisons locaux. Pour notre part, nous avons testé la salade russe et les pirogis à la viande et au choux. Un délice et le tout pour moins de 5 € pour 2! Une expérience locale à faire pour les curieux!
Fiona R.
Évaluation du lieu : 4 Londres, Royaume-Uni
Vous né pouvez pas passer en Pologne sans tenter un «bar à lait»(bar mleczny). Celui est assez réputé et nous a été recommandé par des locaux. Ancienne cantine communiste populaire auprès des étudiants, hommes d’affaires et même des petits vieux, on y mange des plats typiquement polonais pour moins de 10 €. Attention, ça va vite : 1. On rentre et on choisi rapidement ce que l’on veut manger sur le tableau qui se trouve derrière la dame à la caisse. C’est trié par type de plats et si il n’y a pas le prix en face… C’est que c’est épuisé. 2. On paye, on récupère son ticket et on le donne à la dame dont la tête apparaît par une petite fenêtre. Pendant qu’elle vous prépare vos assiettes, préparez votre plateau ! 3. La dame crie le nom de vos plats, vous les donne et vous pouvez aller vous assoir à l’une des nombreuses tables. On a testé plein de trucs car c’est extrêmement peu cher ! Soupe«zurek» à base d’herbes et de farine: copieuse et délicieuse. «Kasza»(sorte de boulgour) au beurre avec une superbe«kotlet schabowy», côtelette de porc panée. Existe aussi au poisson. Des«kluski slaskie», gnocchi polonais à la sauce aux champignons. Et pour faire passer, un jus de baies, avec les baies, la «kompot». Bön, copieux, rapide et peu cher. Impossible de demander mieux.
Viktorie K.
Évaluation du lieu : 4 Prague, Czech Republic
Awesome, awesome, awesome! During the business trip, we asked our Polish colleague to recommend us something«traditional», so she took us to Bambino for a lunch. There were many many people waiting, even outside the bar, and it was a nice mixture of people — all ages… people dressed like poor and many in suits… The prices are more then acceptable and the food… Some of them are a bit oily, but realy good. And the atmosphere… Nothing for snobbish people, but I loved to go there for a lunch two days in a row :)
Jennifer O.
Évaluation du lieu : 5 Phoenix, AZ
This place is an experience. Do yourself a favor, don’t miss it. Milk bars were my favorite part of Poland, I felt like they gave you a better feel for what life is/was like for the locals. We walked a few miles to get to Bambino and almost missed it when we got there(the store front isn’t very prominent). As we approached, we noticed the line that was out the door… and for good reason. So the way the milk bar works is that you stand in line, get to the counter, order and pay(make sure you know what you want and have small bills ready… these are some no nonsense ladies), then you take your receipt to the window where the cafeteria ladies fill the order. You put a tray up to receive your dishes and get your own silverware, then find a seat. You also bus your dishes when you are done. Anyway, we tried 3 dishes here and all were fantastic. We had the Russian pierogies, blueberry pierogies(which are special in the summer season and made from Polish blueberries from the forest, which are more tart than American blueberries), and an order of kluski(sort of like homemade thick noodles with sweet buttery stuff on top). All of the food was amazing, but the blueberry pierogies were the favorite. I would highly recommend this place to anyone visiting Warsaw.
Paul M.
Évaluation du lieu : 4 Seattle, WA
Dang, I still remember Warsaw from the 70’s and in Bambino time stood still. Same menu, same prices, same cooks and atmosphere! OK, the place itself is way cleaner and friendlier! I recommend schabowy with potatoes and buraczki and also botwinka with an egg. Kawa zborzowa is instant and sucks big time…