This café is for a traditionally authentic salade niçoise lover. Complete family owned restaurant just as Niçoise cuisine is all about family oriented dishes. The secret to an amazing salade niçoise is when it is the season for it, the freshness of it while it’s in season. The true season for a salade niçoise is in spring of course. A true salad nicoise from NICE contains, mesclun greens, tomatoes, celerly greens, bell peppers, artichokes, breakfast radishes, broad fresh beans(raw), spring onion, niçoise olives, cooked tuna, hard boiled eggs. No anchovies apparently which was a shocker for me & no potatoes ever. The flavors were definitly different & exquisite in taste to my normal taste of salade niçoise’s I have had over the years. For around € 8.50euros this place delivered a pretty damn good salade niçoise. The owner came & gave us a background on salad niçoise, which was a nice little education lesson on food. Every time now I go some other place & order a salade niçoise I shall remember all these good facts by this humble place.
Totall
Évaluation du lieu : 5 Nice, France
LOL Palante tu as raison c’est pas le Ritz, mais tout de même je pense que c’est un bijou cachée et également charmant. J’ai ajouté une étoile supplémentaire pour son tourte aux poireaux; je crois que c’est le meilleur du monde. Et aussi, pour les amoureux des animaux, il y a un chien enorme et gourmand qui suit les plats qu’il aime et même les clients. Par temps chaud, il pose au milieu de la chaussée et l’équipe bouge autour de lui. Quelque fois, l’equipe sont un petit peu brusque en comportement mais meme, ils sont gentil et généreux le menu est maintenant EUR13.50 et les portions né sont pas radins. // Palante you’re right. It’s not the Ritz, but all the same, I think it’s equally charming and something of a hidden gem. I’ve added an extra star for their tourte aux poireaux– a kind of soft, melt-in-the-mouth quiche of leek and perhaps a few onions. I think it could be the best in the world. Also, for animal lovers, there’s a huge, friendly, greedy dog that follows food(and clients) to the table. In hot weather, it sprawls across the middle of the floor and the staff step around it. Sometimes, they’re a little brusque of manner, but all the same they’re kind and extremely generous the menu is now EUR13.50 and the portions are by no means mean.
Philippe V.
Évaluation du lieu : 4 Labastide-Chalosse, Landes
J’aime beaucoup, c’est pas le Ritz, mais l’accueil y est très sympa, le menu à 12 euros simple et bon et les endroits où on prend du plaisir avec 1 apéro, ½ vin, une entrée, un plat, un dessert et un café pour 15 euros ça né cours pas les tables ! Prévoir arriver assez tôt et réserver c’est toujours plein !